Auktoriserad återförsäljare av JURA

Sedan år 1931 har det schweiziska företaget JURA utvecklat innovativa, exklusiva hushållsapparater.

Idag är deras helautomatiska kaffemaskiner ledande inom kaffebranschen med sin snygga design, oslagbara kvalitet och avancerade teknologi.


JURA premiumservice

För att skapa trygghet och vägledning inför eller efter inköp av någon av våra modeller erbjuder JURA en mycket kompetent, individuell och personlig rådgivning till varje kund. Till en premiumkaffemaskin förväntas även premiumservice. Därför har JURA valt att använda ett mycket överskådligt schablonsystem för reparationer efter garantitiden som tydligt informerar om den maximala reparationskostnaden redan innan reparationen utförs. Hitta mer information här!

JURA-nyckeltekniken: Kaffenjutning – nymald, inte kapslad.

Det ultimata kafferesultatet från färska kaffebönor, färskmalda med en knapptryckning på mindre än sextio sekunder – helt i din egen smak.


Så här fungerar en helautomatisk kaffemaskin från JURA
Perfekt kaffespecialitet med en knapptryckning – nymald, inte kapslad. Vad händer egentligen när man trycker på knappen? Se hur kaffet tillreds genom titta in i en helautomatisk kaffemaskin från JURA: se hur kaffet mals, bryggs och hur det hamnar i koppen. Se även hur tekniken samspelar för att skapa perfekt kaffe.Product Recognising Grinder (P.R.G.)
För att säkerställa optimalt kaffepulver för varenda specialitet har ingenjörerna på JURA utvecklat Product Recognising Grinder (P.R.G.). Det högeffektiva koniska malverket ställer in sig elektroniskt på den fördefinierade malningsgraden inom bråkdelar av en sekund – mycket snabbare än vad som vore möjligt manuellt. Spektrumet sträcker sig från mycket fint för korta klassiker till mycket grovt för längre specialiteter.De olika bryggprocesserna
Den perfekta extraktionstiden är en avgörande faktor för ett optimalt resultat: Tiden som vattnet har kontakt med kaffepulvret är exakt så lång för att aromämnena ska frigöras ur kaffepulvret, men inte heller för lång så att bittra ämnen och garvsyra frigörs.
Förutom den vanliga bryggprocessen har JURA utvecklat pulsextraktionsprocessen (P.E.P.®) för korta specialiteter som ristretto eller espresso och One-Touch Lungo-funktionen för långa specialiteter. Förutom tillredning av Cold Brew-specialiteter enligt espressometoden tillkommer Cold Extraction Process.Intelligent Water System (I.W.S.) med filterpatron CLARIS Smart
Kaffe består till 98 % av vatten. Friskt kallvatten är ett måste för ett perfekt kafferesultat. När vattnet hettas upp sätter sig kalken som finns i vattnet. Med filterpatronen CLARIS har JURA utvecklat en smart lösning:
Den skyddar apparaten mot kalkavlagringar och förlänger därmed dess livslängd.
Apparaten behöver inte avkalkas.
Därmed är vatten- och kaffekvaliteten hela tiden lika hög.
Intelligent Water System (I.W.S.) detekterar automatiskt när ett filter har satts in.Mjölksystemet
Kaffespecialiteter som cappuccino, latte macchiato osv. förfinas med mjölk eller mjölkskum. Tack vare den revolutionerande finskumstekniken tillreder de innovativa mjölkskumsmunstyckena från JURA finporigt och luftigt mjölkskum med en konsistens som håller länge eller värmer helt enkelt mjölken till rätt temperatur.
Kontakta oss för mer info